Refleksjonsskriv.
HER kan du lese mine avsluttende kommentarer til leseprosjektet.
I utgangspunktet var jeg usikker på hvordan bloggen skulle utformes i denne "sjangeren", som jeg kanskje vil kalle en «faglig blogg»? Min oppfatning av blogg før vi startet, var at det var en veldig muntlig og ufomell sjanger. Min erfaring var begrenset til å «lese om» blogg og bloggere i avisa. Men med vurderingskriteriene til bloggen i bakhodet, ble både egen blogging og kommentarene til de andre til «mini-fagtekster» som måtte skrives, omskrives og knyttes til teori. Jeg kladdet i «word», leste de andres kommentarer og lette opp relevant teori og skrev. Så limte jeg inn i bloggen og satte inn pekere. Jeg merket at jeg var veldig redd for å være spontan, å skrive rett i bloggen det jeg tenkte der og da, har jeg nesten ikke gjort. Jeg følte et sterkt krav til å være velbegrunnet og gjennomtenkt før jeg publiserte noe. Siden har jeg lært at bloggutkast lagres automatisk i kladd, slik at jeg ikke trenger å klippe og lime. Jeg har også lært meg å laste opp bilder og sette inn i bloggen.
Jeg har blitt flinkere til å sette inn pekere nå etterpå, og har satt inn flere pekere i bloggteksten i ettertid.
Jeg opplevde at tiden ble en knapphetsfaktor. Studiedagene ble brukt til lesing og refleksjon rundt andres bloggtema og skriving av blogg. Lesing for egen del ble det mindre av. Jeg var nødt til å bruke de studiedagene jeg hadde, ellers i uka jobbet jeg lange dager og hadde mye møter på kveldstid. Ideelt sett burde jeg ha kommentert de andres blogger raskere, slik at vi fikk en dialog i større grad. Når jeg kom på banen lå det allerede gode innspill med litteraturhenvisninger fra de andre studentene på bloggen, og jeg ønsket helst å gripe fatt i noe som ikke var kommentert enda. Det kunne være arbeidskrevende. Jeg synes det har vært lærerikt å følge de andres blogger om ulike tema,det har gitt impulser til egen praksis. Vi kommer tettere inn på praksisdelen på denne måten enn når vi gir respons på fagtekster til hverandre, hvor praksisen ofte er underordnet. Super måte å lære på!
De fleste av mine innlegg og kommentarer har litteraturhenvisninger i teksten og opplisting av litteratur under. Denne kommentaren i Kirstis blogg er en refleksjon over Kirstis svar på et spørsmål jeg stilte i den første kommentaren, så her er det en kommentartråd som er fulgt med henvisninger til teori. Denne kommentaren i min egen blogg på et innspill fra Bjarne, er et kjapt svar angående praktisk tilrettelegging, Likedan denne kommentaren til Kirstis innspill om hvorvidt elevene greide å være fokusert i 45 minutter. Språkbruken blir mer muntlig med karakter av samtale her, og foregår tettere i tid, sammenlignet med de andre kommentarene mine. I kommentarene mine har jeg prøvd å være positiv og konstruktiv på den måten at jeg har stilt noen spørsmål ment til å reflektere over hos mottakeren, og prøvd å gi tips om alternative vinklinger.
Jeg har vist til relevant teori underveis, og har for det meste litteraturhenvisninger under innleggene mine. Jeg har brukt noe bilder, men videoer har jeg ikke brukt. Slike elementer krydrer bloggen og gjør den interessant for leseren, men det er en avveining hvor mye tid og energi man vil legge i det. Jeg har ikke sett det som vesentlig for min blogg. Jeg har ikke brukt lydspor, det har ikke vært naturlig. Unntak er lenken til Handel på You-tube, som ligger på bloggens forside. Den ble lastet ned for å øve i startfasen, og siden har jeg beholdt den fordi jeg liker å lytte til musikken mens jeg jobber.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar